Jak zlepšit výsledky při obnově růstu vlasů?

Zvýšení efektivnosti při používání minoxidilu - jak zlepšit výsledky při obnově růstu vlasů?


Účinky aktivní složky Minoxidil je možné zlepšit dostupnými podpůrnými metodami. Konkrétně uvedené přístupy však vyžadují návštěvu lékaře, jelikož jsou obě vázány na lékařský předpis. Konkrétní složky, které rozebereme jsou: lokální kortikosteroidy aplikované přímo na pokožku hlavy a dihydrotestosteron (DHT) blokátory ve formě tablet.

Kortikosteroidy
Pomáhají při vypadávání vlasů zmírňovat zánět v okolí vlasových kořínků. Mohou být aplikovány v různé formě jako roztok, řidička, pěna, krém nebo mast.

Benefity
Při používání topických (lokálních) kortikosteroidů dochází ke snížení ztráty vlasů. Navíc, vysoce potentní produkty dokáží zlepšit obnovu růstu až o 25%. Jejich výhodou je jednoduchá aplikace a akceptovatelné, možné vedlejší účinky. Efektivita je limitována schopnostmi pokožky vstřebat účinnou látku.

DHT blokátory
Dihydrotestosteron hraje při alopecii podstatnou roli. Způsobuje totiž zmenšování / scvrkávanie vlasových kořínků a následné vypadnutí vlasů. Produkty jako Propecia / Finasterid byly původně určeny k léčbě zvětšené prostaty. Jejich schopnost zredukovat přítomnost DHT v pokožce hlavy až o 70% znamená, že jsou dobrou doplňkovou metodou při obnově růstu vlasů.

Benefity
Používání DHT blokátorů zvyšuje obnovu růstu až o 30% do 6 měsíců od zahájení léčby. Výhodou je také snadná aplikace a vysoká účinnost.

Negativa
I když jsou DHT blokátory efektivní, jejich nevýhodou jsou potenciálně nežádoucí účinky, mezi které patří: impotence nebo ztráta libida, problémy s erekcí, deprese a zvýšená možnost rakoviny.

Použití výše zmíněných produktů, vždy konzultujte s příslušným lékařem.